Opdrachtgever
Stichting Karavaan Exceptionel
Jaar

2020

Werkzaamheden
  • Technische productie
  • Leiding technische bouw

Brandstof

Theater beleven binnen de richtlijnen van de RIVM. Dat kan met Karavaan! Vanuit je eigen huis stap je in je eigen auto en rij je naar de leegstaande drukkerij Alkmaar voor een exclusieve drive through ervaring. Een verrassende route met onderweg theater, muziek en performances. Afhaaltheater in tijden van corona.

“Even een eigenzinnige adempauze van alle hectiek rondom de crisis, letterlijk brandstof om in het hoofd uit het isolement te stappen. En we tonen hiermee ook de veerkracht van de culturele sector, van Karavaan, van onze makers.”

Over Brandstof
Alsof je op volle snelheid over een autoweg rijdt en ineens op de rem trapt. Met gierende banden kom je tot stilstand. Sporen op het asfalt, littekens op je huid en iets later op je ziel? 
In Brandstof gaan vijf personages met theater, muziek en performance op zoek naar dat waardoor zij weer zelf achter het stuur van hun leven komen te zitten. 
Beleef in je auto een bijzondere expeditie door een leegstaande drukkerij en ga mee op een zintuiglijk avontuur. Een route die je onderweg laat grinniken, die ontroert, die jeukt en die verrast.

Over de spelers
Brandstof wordt gespeeld door Dennis Tiecken, Nynke Heeg, Lusanne Arts, Marlies Bosmans en Lourens van den Akker. 
Dennis Tiecken volgde de mime-opleiding en was afgelopen Winterkaravaan te zien in ‘De meeste dingen huilen niet’ van Femke Arnouts. Deze voorstelling zou in Karavaan Festival 2020 worden uitgewerkt. Lusanne Arts en Marlies Bosmans zag je beiden op Karavaan Festival 2017 in het succesvolle ‘Bleekneusjes’, en zij zouden beiden spelen op Karavaan Festival 2020 in de coproductie ‘Onze Kersentuin’. Nynke Heeg was te zien bij Karavaan in ‘Senang’ en speelde in vele voorstellingen van Tryater, evenals Lourens van den Akker. Lourens zou tijdens Karavaan Festival 2020 te zien zijn in Karavaan’s eigen productie, het boerendrama ‘Kiem’. Brandstof wordt geregisseerd door Jos van Kan, die bij Karavaan vorig jaar de voorstellingen Maalkop en Senang regisseerde, en ook ‘Kiem’ zou regisseren, waarvoor Wiebe Gotink de muziek zou schrijven.

Klink hier voor de website van Karavaan